Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

 

 

 

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ"

 

 

 

 

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΙΝ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ. ΚΑΠΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΜΗΔΙΖΟΝΤΑ, ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΙ 300, ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΔΙΖΟΝΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 

 

 

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΕΩΣ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ .-

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΕΩΣ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ .- ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 301 ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΕΠΕΣΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΣΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ.

Ο Α`ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ. ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΜΒΡΟΤΟΥ, ΚΑΤΗΓΕΤΟ ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΑΔΩΝ. ΔΙΕΔΕΧΘΗ ΤΟ 448 Π.Χ.ΤΟΝ ΑΤΕΚΝΟΝ ΕΤΕΡΟΘΑΛΗ ΑΔΕΛΦΟΝ ΤΟΥ ΚΛΕΟΜΕΝΗΝ ΤΟΝ Α`. ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ 7.000 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 300 ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΙ , ΩΧΥΡΩΘΗ ΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΔΙΑ Ν` ΑΝΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ ΠΡΟΕΛΑΣΙΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΞΕΡΞΟΥ. ΜΕΤΑ ΔΙΗΜΕΡΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΟΥ, ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ ΚΑΤΕΛΘΟΝΤΑΣ ΔΙ` ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ, ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣΤΟ ΚΥΡΙΟΝ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΥΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΜΗ ΔΕΧΘΕΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΗΓΩΝΙΣΘΗ ΓΕΝΝΑΙΩΣ, ΠΕΣΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤ` ΑΥΤΓΟΥΣΤΟΝ ΤΟΥ 480 Π.Χ. ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΑΣ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤ` ΑΥΤΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΑΠΗΘΑΝΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ:

"Ω ΞΕΙΝ` ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ".

ΛΕΩΝΙΔΑΙΟΝ.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΕΝ ΣΠΑΡΤΗ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ (ΙΙΙ 14,1) ΟΤΙ ΕΚΕΙΤΟ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΗΤΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΤΟΝ ΕΤΕΛΟΥΝΤΟ ΚΑΤ` ΕΤΟΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΑΙΟΝ ΤΟΥΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ " ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ", ΑΡΧΑΙΟΝ ΤΑΦΟΝ, ΟΣΤΙΣ ΚΕΙΤΑΙ ΕΞΩΘΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΩ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΛΟΦΩΝ ΑΥΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ ΚΤΙΣΜΑ ΜΗΚΟΥΣ 12.50μ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΥΣ 8.30μ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΝ ΕΚ ΠΕΛΩΡΙΩΝ ΛΙΘΩΝ ΜΕ ΣΩΖΟΜΕΝΟΝ ΥΨΟΣ ΤΟΙΧΩΝ ΑΠΟ 0,73-0,95μ. Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΗΡΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΔΥΟ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑΣ ΔΙΑ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝ. Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ 6,90μ ΜΗΚΟΣ, Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΟΝ 3,15μ .

ΠΗΓΗ. ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΛΙΟΥ ΤΟΜΟΣ12 ΣΕΛΙΣ 307 ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΣΣΑ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1946 ΚΑΙ 1947

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ. 

ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΝ ΟΠΩΣ ΗΓΕΜΟΝΕΥΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΝ ΤΟΥΤΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΥΩΠΙΑ Η` Η ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑΝ. ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΠΙΜΟΝΟΥΣ "ΟΧΛΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΩΝ, ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΟΜΕΝΟΥΣ , ΛΕΩΝΙΔΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΝΩΜΕΝΗΣ.

(σχ.Ο.Ε.Α.)ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ , ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ , ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ , ΣΑΡΚΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ , ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ( ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ , ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΩΣ ΔΗΘΕΝ "'ΜΗΔΙΣΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ " , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ) ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΙΣΒΑΛΟΝΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ .--- ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΩΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗΝ , Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ , ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ .--- ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ , ΔΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ , ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ .--- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ , ΒΛΑΚΩΔΩΣ Η' ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ , ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ "

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ 120 ΜΟΛΙΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ 400 ΑΚΟΜΗ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΕΡΟΙ 200 ΟΠΛΙΤΑΙ ΕΚ ΦΛΙΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ 80 ΕΚ ΜΥΚΗΝΩΝ. ΟΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 700. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΞ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΕΩΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΗ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ 400 ΘΗΒΑΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Η ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΩΣ ΟΜΗΡΟΙ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΝ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΞΕΡΞΗΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟΝ, ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΕΚΒΟΛΑΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΝΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΧΙΝΟΣ, ΟΠΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ "ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΝ".
ΑΛΛ` ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΕΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΝ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Ο ΞΕΡΞΗΣ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ "ΦΙΛΕΛΛΗΝ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝ ΜΕΤΡΟΝ ΠΡΟΣ ΜΑΧΗΝ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΛΛΩΣ ΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΦΘΑΝΟΝΤΑ ΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΟΤΙ ΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΑΙ ΤΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΝ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΔΙ` ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΝ ΗΤΤΑΝ. ΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΙ ΑΥΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑΝ. ΔΙΟΤΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΒΑΣΙΣΘΗ ΟΛΙΓΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΟΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΧΘΗ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ" ΕΚΕΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΥΤΩ ΘΑ ΠΕΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΜΙΑΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΜΑΧΗΣ. 

ΗΔΗ ΟΜΩΣ Η ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΠΛΗΣΣΕΙ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΝ ΣΤΑΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΣ. ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΤΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΑΙ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΦΟΒΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΤΕΡΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΖΟΝΤΑΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙ` ΕΟΡΤΗΝ.

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"

Ο ΞΕΡΞΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ "ΜΠΛΟΦΑΣ". ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ" ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ. ΣΤΕΛΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ.

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΙΝ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΕΥΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΚΡΟΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΝ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΔΗΛΑΔΗ "ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΗΣ" (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ).

ΕΞΩΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΞΕΡΞΗΣ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΠΡΟΕΛΑΣΙΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗΝ ΟΠΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΑ ΤΗΝ "ΑΥΘΑΔΕΙΑ" ΤΩΝ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑΝ. ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΑΧΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΥΓΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΘΗ ΠΡΟ ΜΑΣΗΜΒΡΙΑΣ.
ΟΜΩΣ ΑΙ ΩΡΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΛΙ, Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΦΘΗ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΕΝΩ ΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑΙ, ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑΤΙΣΘΗ.
ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΝ ΝΥΚΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ, ΔΕΝ ΔΕΙΚΝΝΥΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ. ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΞ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΝΑ ΜΗ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑΙ ΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ.
ΚΑΤΑΚΟΠΟΙ ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗΝ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΚΑΤΙΖΩΝΤΑΙ ΔΙ`ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑΝ ΣΦΑΓΗΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΟΥΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΛΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΩΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΘΗ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕ Ο ΜΑΛΙΕΥΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΝ ΑΥΤΗΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΤΟ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΑΣ ΦΗΜΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΝ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΩΣ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΕΣΩΣΕΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙΤΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΦΥΓΗΝ ΤΩΝ, ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΥΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΙ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΤΙΜΗΣΑΝ ΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΔΙΚΗΤΗΝ.
ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΣΒΑΤΩΝ ΑΤΡΑΠΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΚΛΩΣΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΑΘΑΝΑΤΩΝ".
ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΥΔΑΡΝΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΞΕΡΞΟΥ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΔΑΡΝΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΜΕ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗΝ, ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΕΙ ΚΑΘ`ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΡΥΜΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗΝ ΕΙΣ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΓΝΩΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙ. Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΜΑΤΑΙΩΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑΝ, ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΛΛΩΣ ΤΕ ΕΙΣ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΝΟΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΑΙΘΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΩΝ ΒΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΥΠΝΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΩΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΟΝ ΤΑΧΘΗ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΦΡΟΥΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΥΨΩΜΑΤΩΝ. ΑΛΛ` ΟΙ ΦΩΚΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΑΝ ΑΜΥΝΑΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ Η` ΟΥΔΟΛΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΧΟΝΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΕΝ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑΝ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΔΑΡΝΟΥΣ ΘΑ ΗΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ ΕΙΣ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΚΕΙΘΕΝ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΕΡΙΣΚΟΜΕΝΑ. ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΦΩΚΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΝΤΑΣΘΗΣΑΝ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΔΟΘΗ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΙΝΗΘΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΞ ΑΛΛΟΥ Ο ΥΔΑΡΝΗΣ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΕΜΕΤΩΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΧΗΤΑΣ ΕΝΟΜΙΣΕΝ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΦΑΓΗ ΠΑΡ` ΑΥΤΩΝ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΦΩΚΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΩΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ.
Ο ΥΔΑΡΝΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΟΝ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΝΕΙΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑΣ. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. ΜΟΛΙΣ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΡΣΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΣΦΑΛΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ Η ΑΤΡΑΠΟΣ ΕΦΡΟΥΡΕΙΤΟ ΣΟΒΑΡΩΣ , Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΗΤΟ ΒΕΒΑΙΟΣ. ΔΙΑ ΠΥΚΝΩΝ ΤΟΞΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΩΚΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΙΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΚΟΡΥΦΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ. ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ο ΥΔΑΡΝΗΣ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΚΕΙΣ. ΕΑΝ ΟΙ ΦΩΚΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΝΤΕΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟ ΤΟΥΤΟ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΕΤΙΘΕΝΤΟ, Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΘΥΣΙΑΖΕΤΟ. ΟΙ ΦΩΚΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΘΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΥΔΑΡΝΗΣ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΠΛΕΥΡΑΝ ΠΟΥ ΗΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΩΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΩΚΕΙΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΥΘΑΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΜΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΩΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΣ ΥΠ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ. Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΦΗΚΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΝ, ΘΕΛΕΙ ΑΦ ΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΝ , ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΗ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ. ΑΠΟΠΕΜΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΩΤΟΙ. ΑΜΙΛΛΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΗΡΩΙΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑΞΙΟΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ, ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΕΚΟΥΣΙΩΣ. ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΤΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ. ΕΙΧΑΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΠΡΟΩΡΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΟΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΩΤΙΚΗΝ ΚΙΝΗΣΙΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ. ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΤΑΧΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΜΕΤ` ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΦΘΑΣΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΚΛΟΝΙΣΕΝ ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΗ ΕΦ`ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ. ΙΣΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΝΑ ΗΣΘΑΝΘΗ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗΝ ΕΚΕΙΝΗΝ ΘΥΣΙΑΝ ΩΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΝΤΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΔΡΑΜΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΙΝ ΤΟΥ.

"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΙ"

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙ. Ο YΔΑΡΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΦΑΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΝΩΤΩΝ. ΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ:
ΕΣΤΙΛΒΩΣΑΝ ΤΑΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΤΑ ΤΩΝ, ΗΚΟΝΙΣΑΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΩΝ, ΩΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΘΡΙΑΜΒΙΚΩΣ ΕΙΣ ΕΟΡΤΗΝ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΩΠΙΖΟΝΤΑΙ. ΚΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΩΣ ΧΑΙΤΗΝ ΚΟΜΑΣ ΤΩΝ, ΤΑΣ ΠΕΡΙΧΕΟΥΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΝ ΕΛΑΙΟΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ. ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟΝ "ΑΡΙΣΤΟΝ ", ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΚΑΘΗΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ . ΟΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΦΗΚΟΝ ΟΛΙΓΟΝ ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΝ ΟΔΡΟΜΕΛΙ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟΝ, Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΓΕΙΡΕΙ ΠΡΟΠΟΣΙΝ , ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΜΟΡΦΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ " ΔΙΑΤΑΓΗΣ ". ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΠΗ ΠΟΛΛΑ:

" ΣΥΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ ! ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΓΕΥΜΑΤΙΣΩΜΕΝ ΤΩΡΑ ΛΙΤΩΣ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΥΝΗ Η ΤΡΟΦΗ ΤΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΔΕΙΠΝΗΣΩΜΕΝ ΟΛΟΙ ΠΛΟΙΣΙΟΠΑΡΟΧΩΣ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΟΣ ".

ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΙΖΟΥΝ, Ο ΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΗ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΙΔΙΟΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΗ ΚΑΝΩΝΙΚΩΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΟΣ. ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΑΝ ΣΦΑΓΗΝ. - ΑΡΧΗΓΕ ! ΝΑ ΕΚΛΕΞΗΣ ΑΛΛΟΥΣ ! ΤΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ. ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΓΕΡΩΧΩΣ ΛΕΓΩΝ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

- ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΕΔΩ ΔΙΑ ΝΑ ΚΟΜΙΖΩΜΕΝ ΕΠΙΣΤΟΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΑΧΟΜΕΘΑ. ΑΙ ΗΡΩΙΚΑΙ ΑΥΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΡΝΗΣΙΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΩΘΟΥΝ ΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΙ` ΑΥΤΟ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ. ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΛΩΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗΝ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΥΡΥΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΓΩΘΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ, ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΙΝ ΚΑΙ ΕΡΙΣΚΕΤΟ ΠΡΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΝ ΕΙΤΗΝ ΚΩΜΗΝ ΤΩΝ ΑΛΠΙΝΩΝ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΛΟΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ. ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΛΩΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

Ο ΞΕΡΞΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΗΒΑΙΩΝ. ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ.
- ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΘΑΝΗΣ;
-ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ.
ΚΑΙ Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ:
-ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΗΜΕΘΑ ΠΛΗΣΙΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ!
ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ.
ΚΑΙ ΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗΝ ΕΡΩΤΗΣΙΝ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ:
-ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΝ ΠΟΛΛΟΙ,ΩΣΤΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.
-ΑΙ, ΤΟΣΟΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ! ΑΝΑΦΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ, Ο ΔΙΗΝΕΚΗΣ.
ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩΜΕΝ ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ !
ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.
- ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ;
- Ο ΜΕΓΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ, Ω ΛΕΩΝΙΔΑ , ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑΝ ΣΟΥ !
- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;
- Ω ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΣΟΥ.
- ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΕΝ ΤΑ ΟΠΛΑ;
- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ . Ο ΞΕΡΞΗΣ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.
- ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΕΘΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ.
- ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑ. Ο ΞΕΡΞΗΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΕΥΑΔΕΣ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΠΠΙΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΝ, Ω ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ , ΑΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΑΝΤΙΛΑΛΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΧΗΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ:
-ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΩ!
ΕΦΙΠΠΟΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΙΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΚΑΤΗ ΠΡΩΙΝΗ. Η ΔΡΑΞ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗ ΗΔΗ ΕΙΣ ΜΑΧΗΝ.
ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ.
ΦΥΣΙΚΟΝ ΘΑ ΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΟΧΥΡΩΘΟΥΝ , ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΝΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΠΟΙΑΝ ΑΜΥΔΡΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΙΝ ΤΩΝ.
ΑΛΛΑ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΥΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΟΓΚΟΥ.
ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΡΙΑΔΩΝ.
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΝ ΑΥΤΟΝ:
- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΜΑΣ…
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΘΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΡΣΗΝ.
ΚΑΝΕΝ ΠΛΗΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΤΟΧΗΣΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΓΩΝΙΣΤΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗΝ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑ. ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΞΕΥΣΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΤΙΚΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΔΑΡΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΑΝΗ ΕΙΣ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟΞΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
ΑΙ ΩΡΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ, ΟΙ ΜΑΧΗΤΑΙ ΑΠΟΚΑΜΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΙ ΑΙΧΜΑΙ ΚΑΙ ΘΡΑΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΟΙ. ΜΕ ΝΕΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΝ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΥΜΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΕΝΑ ΥΨΩΜΑ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ. ΑΝΑΣΠΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΩΝ.
ΑΛΛ` Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΗ.
ΑΠ` ΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΣΥΜΠΤΥΞΙΝ. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΥΤΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΞΟΤΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ. ΑΦ` ΕΝΟΣ ΤΟ ΑΠΑΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΔΑΡΝΟΥΣ, ΑΦ` ΕΤΕΡΟΥ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ. Η ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΗ ΖΩΝΤΑΝΟΝ ΕΜΑΤΑΙΩΘΗ. Ο ΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΙΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΙΟΙ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ. Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΔΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΒΕΛΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΩΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΓΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.
ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΣΩΝ Ο ΞΕΡΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΗ ΤΟΥΣ ΣΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ. ΕΑΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΥΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΟΥΝ. ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΓΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ "ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ" ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑΦΡΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ. ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΥΨΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΣΣΑΛΟΝ. ΕΚΕΙ ΚΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ.

Ο ΞΕΡΞΗΣ ΔΕΝ ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΕΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΚΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.
ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΕΚΕΙΝΗΝ ΘΕΣΙΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗΝ ΝΙΚΗΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΔΟΞΗΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΓΡΑΨΟΥΝ:

"ΜΥΡΙΑΣΙΝ ΠΟΤΕ ΤΗΔΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑΙΣ ΕΜΑΧΟΝΤΟ ΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΡΕΣ'

ΔΗΛΑΔΗ : " ΕΔΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΜΑΧΟΝΤΟ ΤΕΤΡΑΚΙΣΧΙΛΙΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ". ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΜΩΣ , ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΩΝ ΣΠΑΤΡΙΑΤΩΝ , ΟΙ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ:

" Ω ΞΕΙΝ` ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ".

ΔΗΛΑΔΗ: "Ω ΞΕΝΕ ΔΙΑΒΑΤΗ ΕΙΠΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΕΙΜΕΘΑ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ" ( ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ).

ΠΗΓΗ. ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΛΙΟΥ ΤΟΜΟΣ 7 ΣΕΛΙΣ 149, 150, 151. ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΣΣΑ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1946 ΚΑΙ 1947

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ. ΕΛΛΗΝ ΑΡΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου