Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013





  ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΟΣΟΙ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ(ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, Η ΕΧΩ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ).







Αδερφια καλημερα. Συνεβησαν μαζεμμενα καποια πραγματα, και εκατσα να γραψω αυτό που θα διαβασετε. Χωρις τιτλο, αλλα διαπραγματευεται τα εργα και τις ημερες του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ «ΚΡΟΝΟΥ». Επειδη ολοι εχουμε μεινει με την εντυπωση, ότι ο ΘΕΟΣ, και ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, είναι ο ΣΙΝ ΣΙΩΝ, και ο ΤΑΜΙΛ. Είναι όμως οντως ετσι;
  Διαβαζω αυτές τις μερες, την ΩΓΥΓΙΑ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, του ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗ.  Εχω επισης, και εχω διαβασει, ΤΑ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ, του ΟΡΦΕΑ, και επεσε στα χερια μου, από ένα παλαιοπωλειο Βιβλιων, το εργο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ, ένα πολύ ενδοιαφερον και πολύ διδακτικο βιβλιο, για οσους ενδοιαφερονται, να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ(μεταξυ αλλων, γραφει για την ΑΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, να αποσιωπησει, την δολοφονια του ΠΑΛΑΜΗΔΗ, από τον ΟΔΥΣΣΕΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΜΗΔΗ). Στην ΩΓΥΓΙΑ, διαβασα για τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ, του ΔΙΑ(Ως γνωστον, τον  Δια που εφτασε ως εμας, τον ΕΠΑΙΞΕ Ο ΚΡΟΝΟΣ, και το επιτελειο του στην Σεληνη, επαιξε τον ρολο, των αλλων «ΘΕΩΝ», μετα το 9.600 ΠΧ) και ετσι φθασαμε σε σημειο, να θεωρουμε τον Δια, Βιαστη, Ανωμαλο, Ασελγη, Παιδεραστη, Ομοφιλοφυλο(ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ), και μυρια οσα αλλα, και να τον καταγγελει η Εβραιομογγολικη Εκκλησια, ως ΣΑΤΑΝΑ. Επισης, στην ΩΓΥΓΙΑ, διαβασα, ότι ο ΚΡΟΝΟΣ, φερεται Βασιλευς, των ΗΛΥΣΙΩΝ ΠΕΔΙΩΝ(ναι ο παλιοπουστας, το εκανε και αυτό. Ας κανουμε μια μικρη περιηγηση.
 ……. Νικησας δε τουτους(ΤΙΤΑΝΑΣ, ΓΙΓΑΝΤΑΣ),ως ειρηται, και ρηθησεται, εις τους οικειους τοπους, και μεινας εις ησυχιαν και ασφαλειαν, εφερετο, προς μεν τους αλλους Θεους αυστηρως και αλαζωνικως,επαιρομενος, εις τας νικας, και κατορθωματα αυτου. Οθεν ησαν ολοι μυστικοι επιβουλοι περιμενοντες ευκαιριαν. Προς δε την γυναικα αυτου Ηραν, καταφρονητικως, καταδιωκων, και μοιχευων, τας αλλοτριας γυναικας(και γαμικουλας ο δικος μας). Ώστε εκεινη, μη υποφερουσα τουτο, εφυγε εκ του Ουρανου, και ηλθεν εις την Βοιωτιαν. Τουτο όμως ηρεθισε περισσοτερον ολους τους Θεους. Μη δυνηθεις δε να φιλιωθει αλλως, κατεβη μονος εις την Βοιωτιαν, και συμβουλευθεις υπο του Κιθαιρωνος, Βασιλεως των Πλαταιων, εβαλε αγαλμα ξυλινον εις την αμαξαν αυτου, ενδεδυμενον ως  γυναικα. Επειτα ελεγεν ότι ητο η Πλαταια, θυγατερα του Ασωπου, την οποια φερει εις τον Ουρανον, να την στεφανωθει, επειδη εφυγεν η Ηρα. Ητον δε η Πλαταια, νεα ωραιοτατη, και περιφημος. Τουτο ακουσασα η Ηρα, ετρεξε με σπουδην,  και φθασασα την αμαξαν, εσχισε τα φορεματα του αγαλματος με θυμον, νομιζουσα ότι ητον η Πλαταια. Ενοστιμευθη όμως  το στρατηγημα, και εφιλιωθη με τον Δια…….    ……..Ο Ζευς όμως δεν αλλαξεν την γνωμην, αλλα μαλιστα εξεκλινεν  εις τα χειροτερα, ως, ενώ ειχεν τοσαυτας παλακιδας, ηρπασεν και τον Γανυμηδην, και κατεστησεν αυτόν οινοχοον. Τοτε λοιπον η Ηρα, βλεπουσα το κακον αθεραπευτον δια την εξιν, συνεκροτησε συνομωσιαν, με τον Ποσειδωνα, τον Απολλωνα, και Αθηνα, και απεφασισαν να δεσωσιν τον Δια. Αλλ’ η Θετις μαθουσα την επιβουλην, παρα του πατρος αυτης Νηρεως του Μαντεως, ελαβεν τον Αιγεωνα βοηθον, και ανεβη εις τον Ουρανον, και λεγει προς τον Δια τον κινδυνον. Οθεν ο Ζευς, προκαταλαβων την συνομωσιαν απρακτον,τον μεν Ποσειδωνα και  Απολλωνα, εξορισεν εις την Γην, την δε Αθηναν εσυγχωρησε. Την Ηραν όμως εκρεμασε εκ του Ουρανου, επειδη κατετρεχε και τον υιον αυτου Ηρακλεα, και ειχεν διπλουν σφαλμα. ΕΠΕΙΤΑ ΕΦΟΒΕΡΙΣΕΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΕΠΙΔΙΚΝΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΛΕΓΩΝ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΙ ΘΕΑΙ, ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΛΕΥΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ  ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ, ΔΥΝΑΤΑΙ, ΟΥΧΙ  ΑΥΤΟΥΣ  ΜΟΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ,. ΟΘΕΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΦΟΒΗΘΕΝΤΕΣ, ΥΠΗΚΟΥΟΝ ΥΣΤΕΡΟΝ, ΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΛΕΓΕΝ. ΦΟΒΗΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΒΙΑΝ, ΕΔΟΘΗ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΩΤΕΙΑΝ, ΜΕΤΑΛΑΤΤΩΝ ΤΑΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΩΝ  ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΩΝ ΤΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΑΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ……..       …….. Επισημοτεραι  δε μεταμορφωσεις αυτου είναι αι εξης τεσσαρες, κατά το επιγραμμα:  ΖΕΥΣ ΚΥΚΝΟΣ, ΤΑΥΡΟΣ, ΣΑΤΥΡΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ, Δι’ ερωτα Ληδας, Ευρωπης,Αιτιοπης, Δαναης. Εβιασεν μεν, και κατησχυνεν, αδελφας ως ειδομεν,, θειας, θυγατερας, και το μεγιστον, ως νομιζουσι τινες, και την μητερα αυτου Ρεαν……..
  Θα αναρωτηθειτε ισως αδερφια, γιατι σας κουρασα, παραθετοντας, όλα αυτά, τα οποια ισως πολλοι από σας να εχετε διαβασει, και ηδη γνωριζετε. Για έναν πολύ απλο λογο. Από όλα αυτά, φαινεται καθαρα, ότι επι  χιλιετιες, ο Σατανας αυτος, εργαζοταν συμφωνα με προκαθορισμενο σχεδιο. Όχι μονο αυτος, αλλα και σχεδον ολοι οι υπολοιποι « Θεοι»( του κωλου), παρουσιαζονται σαν  ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΣΩΤΟΙ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, και πολλα πολλα αλλα. Οι Θεες δε, εκφυλες, και ζηλιαρες, σκοτωνουν τις αντιζηλους, και μαλιστα, ακομη και αν καποια, απλα πει ότι είναι πιο ομορφη, η τργουδαει καλλιτερα από καποια Θεα, τοτε σκοτωνετα, η τιμωρειται σκληρωτατα. Καταφερε τελικα, να καθιερωσει την λατρεια, ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΦΥΛΩΝ, ΖΗΛΟΤΥΠΩΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΘΕΩΝ, και όπως καταλαβαινετε, αυτό δεν ηταν τυχαιο. Ηταν πολύ ευκολωτερο να αντικαταστησεις, ένα τετοιο Δωδεκαθεο, με έναν Τσοπανη, με δωδεκα μαθητες, το οποιο δεν θα ηταν καθολου ευκολο, αν οι Δωδεκα Θεοι, ησαν ΚΑΛΟΙ, ΔΙΚΑΙΟΙ, κλπ. Δηλαδη, επι χιλιετηριδες, ο Σατανας, που ακουει στο ονομα Κρονος, δουλεψε, για να στησει, και μετα να αποκαθηλωσει, το ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ. Και τωρα, με Σεληνιασμενα ανθρωποειδη, προσπαθει μια αναζωπυρωση, για να μπορει να κατηγορηθει η Ελλαδα, σαν Σατανικη, διοτι, μεσα σε όλα τα αλλα, εβαλαν και καποιον κυριο ΙΑΠΕΤΟ, τον συνεδεσαν με τον ΙΑΦΕΘ, και βεβαιως, εντελως «ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ» το αθροισμα των γραμματων του ΙΑΠΕΤΟΣ, είναι 666.
  Εφθασε σε μενα, από καποιον αδερφο Ελληνα, ένα βιντεο, το οποιο ανεβασα και στο φατσοβιβλιο, αλλα δυστυχως, το μετετρεψαν μετα από δυο μερες σε ΑΠΟΡΡΗΤΟ, και δεν ανοιγει πλεον. Σε αυτό λοιπον το βιντεο ο ανθρωπος που το εκανε, παρουσιαζει στοιχεια, φωτογραφιες, εικονων, και πολλα κειμενα, και αποδεικνυει ότι, ο Θεος της Σεληνης, δεν είναι άλλος από τον ΚΡΟΝΟ. Υπαρχουν φωτογραφιες της Παναγιας, που από κατω από την εικονα, υπαρχει η Ημισεληνος, σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ. Η Ημισεληνος, υπαρχει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. Μεχρι φωτογραφια, που δειχνει την Αρτεμη, με πεος, αλλους Θεους αλλων θρησκειων με αρσενικο, και θηλυκο προσωπο, τον Σατανα, με στηθος γυναικας, και πεος ανδρικο, κτλπ.
  Επειδη όλα αυτά, τα ειδα σχεδον ταυτοχρονα, και επειδη πιστευω ότι τιποτε δεν είναι τυχαιο, αρχισα να σκεφτομαι, αν είναι δυνατον, ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΑΜΙΛ. Όλα τα στοιχεια, οδηγουν σε αυτό το συμπερασμα. Οπωσδηποτε, θα ηταν πολύ ευκολωτερο για ολους, να καταλαβουν τι εννοω, αν μπορουσαμε να ανοιξουμε και να δουμε το εν λογω βιντεο, αλλα ακομη και ετσι, δεν είναι δυσκολο, να δειτε σε πολλους Ναους(ολων των Θρησκειων, επαναλαμβανω, και την Ημισεληνο, αλλα και τα δυο ανεστραμενα τριγωνα(μια πολύ απλη σκεψη που κανει ο δημιουργος του εν λογω βιντεο είναι: Τα δυο τριγωνα είναι ισοπλευρα, ως εκ τουτου ΙΣΟΓΩΝΙΑ. Δηλαδη τρεις γωνιες των 60 μοιρων. Εχει βεβαια και πολλα αλλα πραγματα παραστατικωτατα, και αποσπασματα κειμενων «ΙΕΡΩΝ» της ΓΡΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ(διαβαζε προκαλυψεως, προγραμματισμου). Διαβαζοντας τωρα, και συγκρινοντας όλα τα στοιχεια που εχω συγκεντρωσει, διαπιστωνω ότι, οι Συγγραφεις, Ποιηται, και Σοφοι, εργα των οποιων εσωθησαν, ησαν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ. Ειδικα δε, για τον ΟΜΗΡΟ, ΚΑΙ ΗΣΙΟΔΟ, πιστευω ότι εγραψαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Παραθετω ένα αποσπασμα, από το βιβλιο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ.
………….. Τα σχολια αυτά, που απηχουν τις αποψεις του Φ.Ιωσηπου(το Ιωσηπος, είναι εξελληνισμενη μεταφορα του Ιουδαικου Ιωσηφ), τα συνανταμε στο εργο του, «ΚΑΤ’ ΑΠΙΩΝΟΣ». Ειχε κάθε συμφερον να συσκοτισει τα δεδομενα, όπως και πολλοι Ρωμαιοι επικρατουντες, που ηθελαν μεριδιο, και  συμμετοχη του Ιστορικου παρελθοντος, του μονου τοτε γνωστου, εναντι του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ. Τα σχολια λοιπον αυτά εκδοθηκαν με τιτλο, «Ελληνικα Ανεκδοτα», από τον VILLOISON, και υπαρχουν στις εκδοσεις  Imm. Bekker. Το «ΚΑΤ’ ΑΠΙΩΝΟΣ» του Ιωσηπου, είναι απαντηση στο περιφημο εργο του Ελληνα συγγραφεα Απιωνος. Ο Απιων ο Πλειστονικου, ο επικληθεις Μοχθος, εγραψε το « ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ» εργο το οποιο  εκφραζε ολους τους Ελληνες, «Πρεσβευτης  των Ελληνων», εργο το οποιο βαλει κλατα της προσπαθειας των ελληνιζομενων Ιουδαιων, να πλαστογραφησουν την Ελληνικη Ιστορια, και να παρεμβαλουν αυθαιρετες Εβραικες αποψεις, ως πρωθυστερες, τετοιες που διαμορφωσαν τη γλωσσα μας. Τα εργα του Απιωνος, τα περισσοτερα, συνιστουν Ιστορια του κάθε εθνους της εποχης,(Λεξικο Σουδα, σελ. 140) δεν διασωθηκαν, ενώ του Φλαβιου Ιωσηπου, που ηταν συγχρονος του Απιωνος, της αλωσης της Μασαντα(34 ετων), το « Κατ’ Απιωνος,  και «Ιουδαικη Αρχαιολογια» σωθηκαν(τι καταγαμημενη συφτωση!!!). Για το οχυρο της Μασαντα αναφερει μονο αυτος, και κανενας άλλος, συγχρονος του, ότι οι υπερασπιστες Ζηλωτες, Εσσαιοι και καταζητουμενοι Ληστες, αυτοκτονησαν για να μη πεσουν στα χερια των Ρωμαιων(ιουδαικη εξεγερση 66-73 μΧ) με καθαρο στοχο, την Ηρωοποιηση τους……….
 Αυτό το κοματι, απλα δειχνει, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, κατεστρεφαν Αποκλειστκα, μονο τα εργα που ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΑΝ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ(ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ), για να μπορεσουν ετσι οι αλητες, να γραψουν όπως θελουν την Ιστορια, και να μας πρηζουν σημερα τους Γεννητικους Αδενες, ότι ο τσοπανης ο ΧΑΜΠΡΑ ΧΑΝ(ΑΒΡΑΑΜ), Ο ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΗΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ, ΕΙΧΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ.
 Όπως καταλαβαινετε αδερφια, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΦΘΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΜΑΣ, ειτε σαν μυθολογια, ειτε σαν Ιστορια, είναι μαγειρεμμενα από τα Κρονια Ιερατεια, τα οποια χιλιετιες ολοκληρες, παλευουν να καταστρεψουν την Ελλαδα, και αυτος είναι ο λογος, του Ασβεστου μισους και της τρελλης μανιας, προς την Ο.Ε.Α.γιατι τους εχεσε στην σουπα. Το μεγαλο προβλημα δε είναι, όχι ο ΣΙΝ ΣΙΩΝ, αλλα Ο ΚΡΟΝΟΣ. Ασβεστο μισος, εναντιον της ιδιας του της φυλης(ισως ανεξηγητο, αλλα πιστευω ότι πρεπει να εχει καποια λογικη εξηγηση, που θα την βρουμε, όταν μαθουμε καποια στοιχεια).  Στο βιντεο για το οποιο σας μιλησα, αναφερει και το Εξαγωνο που υπαρχει στον Βορειο πολο του Κρονου, και από κει αρχιζει την ερευνα για το 666, και τον συσχετισμο με τον Κρονο. Αυτό όμως, δεν είναι στην κατοχη την δικη τους, αρα ο αλητης ο Κρονος, παιρνει Παναρχαια Ιερα συμβολα της Φυλης, τα Δαιμονοποιει, για να δημιουργησει συνειρμους, εναντιον της Ελλαδος, και της Ανδρομεδιας φυλης .
 Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν. Δεν θεωρω ότι εχω το αλαθητο, απλα, εκανα έναν συνδυασμο των οσων εχω διαβασει από την Ο.Ε.Α. και των οσων διαβαζω τωρα, και βεβαιως, ειδα και το συγκεκριμενο βιντεο(το ειδα ολο, και κυριολεκτικα το ΜΕΛΕΤΗΣΑ), ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ. Σας τα παραθεττω, και ελπιζω να γινουν ερεθισμα για μελετη, και ερευνα.
 Υ.Γ. Ολες οι υπογραμμισεις(κεφαλαια γραμματα), είναι δικες μου, και μπηκαν εκει που πιστευα ότι μπορουν να βοηθησουν, και να τονισουν αυτό που ηθελα να πω.  Σας ευχαριστω για το κουραγιο σας να διαβασετε, και να φθασετε ως εδώ.

Υ.Γ. Τα βιβλια που διαβασα προσφατα, και στα οποια αναφερθηκα είναι.
1. ΩΓΥΓΙΑ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,  ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ
2. ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ, ΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΗΝΙΑΔΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ
3. ΟΡΦΕΑΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα.....

    Καταρχήν πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι
    παρόλες τις γνώσεις που έχουμε μέσω αρχαίων και νέων συγγραμάτων...είμαστε αρκετά μακριά ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πλήρως.

    Εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου όμως...που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Κρόνος.

    α)Λέγεται ότι το σύστημα Κρόνος υφίσταται σε πολλές διαστάσεις ή καλύτερα ..περιστάσεις.
    Για παράδειγμα στον Ήλιο μας ή στον Αντιήλιο μας αναφερόμαστε?
    Ή ένας άλλος μπορεί να μιλήσει για το σύστημα Κρόνος του συμπαντικού οργανισμού και ένας άλλος να το πάει ακόμη μακρύτερα για το σύστημα Κρόνος του ΠΑΝΤικου οργανισμού.....
    Σε ποιον από όλους λοιπόν αναφερόμαστε?
    Ή μήπως αναφερόμαστε σε κάποια διαστημόπλοια...
    μαχόμενα ΚΑΙ της ιδίας φυλής διαστημόπλοια?
    Και...μαχόμενα ή απλώς ΑΝΤΙμαχόμενα με την ειρηνική έννοια του αντιμάχομαι....?

    β)Γιατί είμαστε σίγουροι για τον καλό Δία?
    Έστω ...ότι ο Δίας είναι ο καλός....
    Είναι καλύτερος από τον Κρόνο ή απλώς καλός?
    Είναι καλύτερος για πράγματα εκτός της δικιάς μας πραγματικότητος (που δεν μας αφορούν) ή είναι καλύτερος επειδή μας έδωσε πιο πολλά από τον Κρόνο?
    Είναι καλύτερος επειδή η ιστορία μας το λέει ?
    Είναι καλύτερος μήπως επειδή αυτος κατά την ιστορία υπερίσχυσε?

    γ)Και τελικώς αυτήν την ιστορία που έχουμε ...ποιος την έφτιαξε?
    Ο Κρόνος ή ο Δίας?....ή..
    ...ο Δίας?
    Ή και οι δύο τους έχουν συμβάλλει στην ιστορία που έχουμε ως πλανήτης ?
    Ή μήπως έχουν συμβάλλει στην ιστορία και άλλοι (π.χ. Γη,Ρεα,Ηρα,Κενταυροι,Χελωνες,Φιδια,Ανθρωποι...κτλ)?

    δ)Από τα αρχαία κείμενα μάθαμε ότι τους κεραυνούς τους ρίχνει ο Δίας....
    Ποιος Δίας όμως?ο καλός ο κακός ή ο Κρόνος-Διας?
    Ή μπορεί να τους ρίχνουν οι εκατόγχειρες?..(ή και καμια φορα μήπως ?)

    ε)ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.....
    Όσο μεγάλο κεφάλαιο είναι το θέμα Κρόνου-Διός
    άλλο τόσο μεγαλύτερο είναι και του Προμηθέως.
    Καταρχήν η διαμάχη αυτή αφήνει ενδεχόμενα της
    σύμμαχης κατάστασης μεταξύ Κρόνου και Προμηθέως?
    Ή από την αντίθεση του Προμηθέως με τον Δία δεν
    συμπεραζόμεθα ότι ο Κρόνος και ο Προμηθέας είχαν κατα κάποιο τρόπο κοινούς στόχους?
    Μπορεί να είναι και άσχετη βέβαια η αιτία πολέμου-μαχών Διός-Κρόνου από αυτήν του Προμηθέως-Διός.

    ς)Εμείς σε ποιο γένος ανήκουμε?
    Αν π.χ. εγώ ανήκω στο γένος που έφτιαξε ο Κρόνος
    που το παίζει Δίας (ο κακός)...και από την άλλη μεριά...
    εσύ ..ας πουμε οτι ανήκεις στο γένος που έφτιαξε ο καλός Δίας ....και ένας άλλος (φίλος μας) ανήκει στο γένος που χρωστάει(οφείλει) την ύπαρξή του στον Προμηθέα....
    Τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση?
    Με την έννοια ...είναι δυνατή αυτή η περίπτωση?
    Είναι δυνατό δηλαδή 3 άνθρωποι διαφορετικού γένους (πλάσεως) να έχουν κοινούς στόχους και αντιλήψεις...
    Και το αντίθετο...
    Είναι δυνατόν ανθρωποι από τα ίδια γένη (πλάσεως...τα 3 λεχθέντα π.χ.) να έχουν τέλείως διαφορετικά ?

    Αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί που είναι καλό (θεωρώ) να υπάρχουν στο νου κάποιου από εμας που επιζητούμε ...κάποια αλήθεια ..αν όχι την αλήθεια.









    ΑπάντησηΔιαγραφή