Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011
ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ –ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ –ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ορισμός
Σύγκρουση με την σύγχρονη Ιατρική
Γιατί δεν επικράτησε σε όλη την ανθρωπότητα.

Το 1935 ή 1936 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.
Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:
Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.
Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.
Αλκαλική διατροφή για διόρθωση και άνοδο του ph στο αίμα, σαν μέσο προλήψεως ώστε να μην αρρωσταίνουμε
Άσκηση σωματική – γυμναστική για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό.
Αεροθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στο καθαρό περιβάλλον και αναπνευστικών ασκήσεων
Ηλιοθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο με μέτρο αλλά σταθερά όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε το μπρούντζινο χρώμα που είναι ενδεικτικό του υγιούς ανθρώπου όπως έλεγε.



Στα βιβλία που εξέδωσε τότε και είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αγοράσετε και να ωφεληθείτε όσο δεν φαντάζεστε, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, επισυνάπτει εκτός των άλλων, επιστολές από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με τις μεθόδους του ακόμα και δια αλληλογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί γιατροί της εποχής και μάλιστα μεγάλα ονόματα, του έστειλαν επιστολές τις οποίες δημοσιεύει οι οποίοι του καταμαρτυρούν πως με την ιατρική δεν επέτυχαν να σώσουν πολλούς ασθενείς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει εάν είχαν ακολουθήσει τις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής.
Είναι μια περίοδος στην Αθήνα του 1938 όπου όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μιλάνε και πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Πέτρου, καθώς έχει γίνει διάσημος με τα βιβλία του αλλά και τις θεραπείες του. Το Ελληνικό κράτος κατόπιν σύστασης του Πέτρου, αναγνωρίζει και ετοιμάζεται να ιδρύσει ακαδημίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη του. Τα βιβλία του εισάγονται στα σχολεία και στις στρατιωτικές σχολές ενώ η κυβέρνηση Μεταξά τότε ενθαρρύνει τον Ηλία Πέτρου να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδια του ώστε να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός την πραγματική υγιεινή θεραπευτική μέθοδο η οποία δεν στηρίζεται καθόλου σε φάρμακα καταργεί την σύγχρονη ιατρική ως μέσο θεραπείας και όχι διάγνωσης και φυσικά ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Είναι πραγματικά φοβερό εάν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά φτάσαμε στο να αλλάξουν όλα χάρην μερικών ανθρώπων όπως ο Μεταξάς τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Ηλίας Πέτρου ιατρός και πόσων άραγε άλλων λαμπρών Ελλήνων οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους διότι όλοι τους, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Μάλιστα αγαπητοί ο Ηλίας Πέτρου δολοφονήθηκε το 1939 (αν δε κάνω λάθος) πυροβολήθηκε εξ επαφής, άγνωστο από ποιόν, όχι όμως και γιατί. Διότι έθιγε στο μέγιστο τα συμφέροντα των βιομηχάνων κονσερβοποιίας η οποία ανθούσε τότε και των φαρμακοβιομηχανιών βέβαια, οι οποίοι αρχίζαν τότε να πλουτίζουν προσπαθώντας να εδραιώσουν τα φάρμακα ως θεραπεία και μόνη λύση για τον «σύγχρονο» τότε άνθρωπο – ασθενή.

Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος
Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας , τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.
Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.
Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό - ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό - κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.
Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.
Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες , η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες , ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότ θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζετε ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.
Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλι κτλ.

Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη.

Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής:
Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.

Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσικη υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο!
Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, ενώ στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!
Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα , δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία.
Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας. Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.
Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.
Σήμερα υπάρχουν οι φυσιοπαθητικοί «θεραπευτές» οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα και κανείς τους δεν αναφέρει τον Πατέρα της φυσικής θεραπείας υγιεινής, Ηλία Πέτρου, παρά συνδέουν την φυσιοπαθητική με τις Κινεζικές Παραδοσιακές θεραπείες με βελονισμό, με σιάτσου, με ρεφλεξολογία και άλλες μεθόδους με κρυστάλους, ηχο θεραπεία αρωματοθεραπεία και άλλα γελοία κατασκευάσματα που θολώνουν τα νερά της φυσικής υγιεινής και απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αληθινή γνώση και ικανότητα αυτό-ίασης και τις 6 βασικές αρχές που είπαμε στην αρχή.

Εδώ όμως αγαπητοί αναγνώστες δεν κρύβεται απλά μια λάθος προσέγγιση αλλά ολόκληρη συνομωσία επικράτησης των ασιατικών δοξασιών μέσω της αληθούς γνώσης και δύναμης που ο γιατρός Πέτρου έφερε στην Ελλάδα προς θεραπεία σωματική, ψυχολογική και διανοητική, διότι θα δείτε μέσα από τα βιβλία του πως συνδέονται όλα αυτά και θα δείτε τα κοινά σημεία με αυτά που τονίζει και η ΟΕΑ.

Μέσα απομάκρυνσης του κόσμου από την αλήθεια σχετικά με την φυσική υγιεινή
Έχουν συνδέσει την φυιοθεραπευτική μέθοδο με Κινεζικές αρχαίες θεραπείες, όπως βελονισμός, σιάτσου, ηχομασάζ, prana healing αγιουρβέδα, αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις τύπου γιόγκα,βοτανολογία, κρύσταλα – ήχος – χρώμα, Ρεικι, Σαμανική θεραπευτική και άλλα πολλά ου΄τως ώστε να απομακρύνουν τον τυχόν αναζητητή της φυσικής θεραπευτικής με ένα σωρό ανοησίες και άσχετα πράγματα και μεθόδους για να του πάρουν ένα σωρό χρήματα και πάλι.
Πραγματικά όλοι όσοι αναφέρουν τον όρο φυσιοπαθητική που έχει υποτίθεται αντικαταστήσει τον παλιό όρο του φυσιοθεραπευτή, ασχολούνται κυρίως με τα παραπάνω και οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν και challenging δηλαδή επικλήσεις σε αγγέλους ως προστάτες, διαφημίζοντας κι όλας «κάλεσε κι εσύ τώρα τον προσωπικό σου άγγελο για να σε προστατεύει..»
Είναι να χτυπιέσαι στα γέλια και στα κλάματα μαζί… και για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε και ρίξτε μια ματιά στο συγκεκριμένο site.
http://www.altlife.gr/index.cfm?content=leftcat&catID=5&contentID=92

καθώς και εδώ: www.satya.gr

Άλλος τρόπος για να ξευτελίσουν και να αποπροσανατολίσουν είναι η απόλυτη χορτοφαγία αποκλείοντας από την διατροφή τα φρούτα. Φυσικά οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, είναι, σύμπτωση; Δε νομίζω, όλοι οι παραπάνω οι οποίοι είναι συν της άλλης λάτρεις της βουδιστικής θεωρίας.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η μη βρώση των φρούτων με την βουδιστική θεωρεία;;
Θα σας πω.
Όλοι σήμερα οι οποίοι μιλούν για την αλκαλική διατροφή, κυρίως Αμερικανοί, που λένε πολλά σωστά πράγματα, πλην όμως, θεωρούν τα φρούτα ως κακή τροφή διότι περιέχουν σάκχαρα τα οποία κάνουν κακό στον οργανισμό.
Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα φρούτα σαφώς έχουν σάκχαρα που όμως είναι απαραίτητα ως ενέργεια, η πιο ποιοτική ενέργεια, για αυτούς που γυμνάζονται και αθλούνται συστηματικώς. Από την άλλη η βουδιστική θεωρία λέει ναι στην χορτοφαγία όχι στην φρουτοφαγία, αλλά από την άλλη λέει και όχι στην σωματική άσκηση μέσω έντονης προπόνησης αερόβιας και ενδυνάμωσης αθλητικών ικανοτήτων διότι προτείνει από την άλλη την «γυμναστική» της αποχαύνωσης και της λήθης του σώματος και του πνεύματος μέσω της γιόγκα, του διαλογισμού και της απραξίας. Έχου ιδρυθεί μάλιστα και ακαδημίες οι οποίες διδάσκουν αρχαία Ελληνική και Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (!!!). www.akadimia.gr Θα φρίξετε με το πρόγραμμα σπουδών το οποίο συνδέει την Ιπποκράτειο μέθοδο με το ΣΙάτσου και το Ρέι Κι…




Εδώ είναι λοιπόν η διαφορά του Πέτρου που ομιλεί για αλκαλική διατροφή στηριγμένη στην φρουτοφαγία και την άσκηση και των σημερινών γελοίων δήθεν «θεραπευτών» που προτείνουν μόνο πράσινα λαχανικά, γιόγκα, επίκληση αγγέλων και δαιμόνων. Διότι τα φρούτα συμβαδίζουν με την αρχαιοελληνική παράδοση της δράσης, της διαλεκτικής και όχι της αδράνειας. Δεν είναι τυχαίο που ήταν η τροφή στις εκστρατείες και των πολεμιστών οι οποίοι ήθελαν ισχυρή ενέργεια χωρίς να βαραίνουν και να χρειάζονται πολλές ώρες για πέψη. Αυτά είναι τα φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα.

Άρα θέλω να γίνει ξεκάθαρο στους αναγνώστες του ιστολογίου αυτού ότι όταν λέμε αλκαλική διατροφή εννοούμε και την βρώση φρούτων ή όταν λέμε φυσική θεραπευτική ή υγιεινή εννοούμε άσκηση έντονη με βρώση φρούτων και λαχανικών.




Εδώ πρέπει να πούμε πως σχετικά με την αλκαλική διατροφή παγκοσμίως όλοι μιλάνε για αποφυγή των φρούτων, μόνο στα βιβλία του Πέτρου διάβασα για απαραίτητη λήψη φρούτων, περισσότερο κι απ τα λαχανικά, και φυσικά από το εγχειρίδιο της ΟΕΑ ΣΗΜΑ ΙΒ ΥΓΕΙΑΣ του Γιάννη Καραγεωργίου. Οι διαφορές στην μέθοδο της ΟΕΑ με αυτή του Πέτρου είναι λίγες αλλά θεωρώ ότι μία είναι αρκετά σημαντική για να την αναφέρω, κυρίως για όσους γυμνάζονται έντονα κατά τις απογευματινές ώρες. Ενώ ο Πέτρου έχει βρώση φρούτων και φυτικών πρωτεινών μέσα στην ημέρα σε διάφορες ώρες, η ΟΕΑ έχει συγκεκριμένη θέση για την ώρα και τον λόγο που τρως το κάθε τι. Συγκεκριμένα, η βρώση των φρούτων κατά την ΟΕΑ πρέπει να γίνεται από το πρωί έως το απόγευμα λίγες ώρες πριν την προπόνηση. Μετά απαγορεύει (και καλώς) την βρώση των φρούτων καθώς θα λάβουμε ενέργεια όπου δεν θα ξοδέψουμε πουθενά, ενώ αντιθέτως μετά την προπόνηση λαμβάνουμε σύμφωνα με την ΟΕΑ, μόνο δομικά υλικά (μέταλλα – πρωτείνες) τα οποία ο οργανισμός χρειάζεται 8 – 12 ώρες για να τα μεταβολίσει και χρησιμοποιήσει ως νέα ανταλλακτικά κυττάρων.
Γι αυτό όταν τρώτε πρωτείνη ειδικά σε συνδυασμό με υδατάνθρακες και άμυλο κατά το μεσημεριανό γεύμα, μετά θέλετε να πάτε να ξεκουραστείτε και είστε ανήμποροι για οποιαδήποτε σωματική αλλά και πνευματική δραστηριότητα.



Αναρτήθηκε από PANKRATION στις 2:23 μ.μ. 0 σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google Buzz

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2

Στο πρόγραμμα 2 εντάσσονται άτομα τα οποία στις εξετάσεις ph είχαν τιμές 6,3 έως 6,8.
Τα άτομα αυτά είναι «εν ενεργεία» ασθενείς. Και λέμε εν ενεργεία διότι απλά ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί τα συμπτώματα της ασθένειας τους η οποία μπορεί να έχει να κάνει με το έντερο (το πιο πιθανό) ή τα πνευμόνια ή την καρδιά.
Οι ασθενείς αυτοί πρέπει διατροφολογικά να ξεκινήσουν το ίδιο πρόγραμμα ακριβώς με τους ασθενείς του προγράμματος 1 για τις πρώτες 2 εβδομάδες.
Το ίδιο και όσον αφορά τις δραστηριότητες με την διαφορά ότι οι του προγράμματος 2 καλό θα είναι στο απογευματινό περπάτημα κάθε 200 μέτρα βάδην, να βάζουν 50 ή 100 μέτρα τρέξιμο, για την πρώτη εβδομάδα, ενώ για την 2η όσο βάδην τόσο τρέξιμο.

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Την Τρίτη εβδομάδα ο ασθενής ξεκινάει με καθαρά αλκαλική διατροφή βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά.
Το πρόγραμμα διατροφής του διαμορφώνεται ως εξής:
Ξύπνημα: 1 κουταλάκι μουρουνέλαιο
2 ποτήρια νερό

Πρόγευμα: φρούτα εποχής (1 είδος)
Πρόγευμα 2: φρούτα εποχής (1 άλλο είδος)

Γεύμα: Καστανό ρύζι ή φαγόπυρος στον ατμό – σαλάτα ντομάτα αγγούρι

Πριν την απογευματινή προπόνηση 1 λεμόνι στυμμένο σε 1 ποτήρι νερό.
Μετά την απογευματινή προπόνηση: αμύγδαλα μουλιασμένα σε νερό , σταφίδες μαύρες κορινθιακές και μέλι.

Δείπνο: άφθονη σαλάτα εποχής με ελαιόλαδο, ελιές και λεμόνι
1 είδος πρωτείνης (τυρί ή αμύγδαλα ή καρύδια ή ψάρι ή αυγά)
Ψωμί μαύρο 1 φέτα

εάν για κάποιον λόγο δεν γίνει απογευματινή προπόνηση και το γνωρίζεται από νωρίς, δεν τρώτε πολλά φρούτα κατά την διάρκεια της ημέρας
Νερό 2 ποτήρια νερό ενδιάμεσα από τα γεύματα
Αυγά τρώτε τα ή ωμά ή τα σπάτε σε νερό βραστό
Τρώγεται σχεδόν καθημερινά, σκόρδο, κρεμμύδι και πιπεριές πράσινες καυτερές

Δραστηριότητες
Μετά από το καθημερινό απογευματινό τρέξιμο την 3η βδομάδα ξεκινάμε κάποιες ασκήσεις που είναι για μυική ενδυνάμωση, μόνο με το σωματικό μας βάρος




ΑΣΚΗΣΗ 1
Βαθειά Καθίσματα: ανοικτά τα πόδι στο ύψος των ώμων, τα χέρια στην πρόταση ή την μέση. Ξεκινάμε να κατεβαίνουμε πατώντας σε όλη την διαδρομή καλά στα πέλματα μας, η λεκάνη κάνει κίνηση προς τα πίσω (σα να θέλουμε να κάτσουμε σε ένα κοντό σκαμπώ).

ΑΣΚΗΣΗ 2
Κοιλιακοί: Ξαπλώνουμε και κάνουμε συσπείρωση κορμού και γονάτων καθώς σηκώνουμε από το έδαφος πρώτα τον κορμό και αμέσως μετά τα πόδια λυγισμένα.

ΑΣΚΗΣΗ 3
Γέφυρες: ξαπλωμένοι στο έδαφος πατάμε κοντά στους γλουτούς τα πόδια μας με σχετικά κλειστά τα γόνατα. Τα χέρια ακουμπάνε στο έδαφος και ανασηκώνουμε την λεκάνη ψηλά, κρατάμε 1’’ και κατεβάζουμε αργά ακουμπώντας στο τελείωμα και την μέση (για να γίνει αυτό απλά σηκώνουμε λίγο το κεφάλι απ το έδαφος και κοιτάμε την κοιλιά μας).

ΑΣΚΗΣΗ 4
Κάμψεις: Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε κάμψεις (push ups) κανονικές τουλάχιστον 20, τότε ξεκινήστε από γονατιστή θέση, αρκεί σε κάθε επανάληψη να κατεβαίνει και η λεκάνη και να ακουμπάει το στήθος στο έδαφος.


Το απογευματινό πρόγραμμα λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής:
Απογευματινό έντονο βάδην – τρέξιμο, μετά ασκήσεις λίπανσης αρθρώσεων και αμέσως ξεκινάμε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης το οποίο εκτελούμε ως εξής:
Την μία άσκηση μετά την άλλη με διάλειμμα ενδιάμεσα 45’’.
Εκτελούμε σε κάθε άσκηση το 70 – 80% των επαναλλήψεων που θα μπορούσαμε να κάνουμε (π.χ. εάν μπορούμε να κάνουμε 30 καθίσματα εκτελούμε γύρω στα 22 – 25.
Εάν μπορούμε να κάνουμε 20 κοιλιακούς, εκτελούμε 15 κ.ο.κ.
Μόλις τελειώσουμε τις ασκήσεις ξεκουραζόμαστε 2’ και επαναλαμβάνουμε έως να συμπληρώσουμε 3 τέτοιους κύκλους.
Την επόμενη εβδομάδα 4η κάνουμε διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις 30’’ και εκτελούμε 4 κύκλους, αυξάνοντας 2 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση σε κάθε κύκλο.

Τελειώνουμε την απογευματινή μας γυμναστική, περπατώντας για 10 λεπτά για αποθεραπεία και τεντώνοντας λίγο το σώμα λαμβάνοντας και μερικές βαθιές αναπνοές.
Εάν γίνει αργά η γυμναστική μην λάβετε απογευματινό γεύμα, φάγετε κατευθείαν το δείπνο.

Αυτά για τον πρώτο μήνα


Αναρτήθηκε από PANKRATION στις 7:05 π.μ. 0 σχόλια
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Μοιραστείτε το στο Google Buzz

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1



Ο ασθενής, από την στιγμή που έχει διαγνώσει στο αίμα του ph μικρότερο του 6, πρέπει να πάρει κάποια μέτρα τα οποία θα του αλλάξουν εντελώς την καθημερινότητα.
Βασικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πείσει τον εαυτό του πως πρέπει να κάνει κάτι στην ζωή του ώστε να βελτιώσει την υγεία του κι ότι αυτό είναι καθαρά στα δικά του χέρια.
Το πρόγραμμα 1 λοιπόν απευθύνεται σε άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται από:
είναι υπέρβαροι από 12 έως 40 κιλά
δεν γυμνάζονται
έχουν ατονίες και νοιώθουν μονίμως κουρασμένοι
έχουν πόνους στην μέση, στον αυχένα, στην πλάτη
κάνουν καθιστική ζωή
έχουν τα παραπάνω συμπτώματα και ηλικία από 30 έως 65 ετών



Ξεκινάμε με την διατροφή
Αυτό που πρέπει να μάθει ο ασθενής του προγράμματος 1, είναι πως πρέπει να τρώει για να ζει και όχι να ζει για να τρώει. Καθώς κι ότι σημασία στην τροφή δεν έχει μόνο η γεύση και αυτό που μας αρέσει, αλλά αυτό που κάνει καλό στην υγεία μας και τα θρεπτικά συστατικά και μετά η γεύση.
Πρέπει από την επόμενη μέρα να ξεκινήσει το πρόγραμμα της διατροφής του βασισμένο στις παρακάτω αρχές:
Μειώστε τις μαγειρεμένες τροφές και αυξήστε στην διατροφή σας τα ωμά φρούτα και λαχανικά.
Ξεκινήστε να πίνετε 8-12 ποτήρια νερό την ημέρα.
Σταματήστε να πίνετε καφέδες και άλλα αφεψήματα καθώς και αναψυκτικά.
Εάν πίνετε γάλα περιορίστε το σε 1 ποτήρι το βράδυ ή κόψτε το εντελώς
Λαχανικά τα οποία δεν τρώγονται ωμά όπως πατάτες, κουνουπίδι, μπρόκολο, σπαράγγια, παντζάρια, τα «μαγειρεύεται» ελάχιστα στο ατμό και δεν τα βράζετε μέσα στο νερό.











Παρακάτω δίδετε ένα τυπικό πρόγραμμα εβδομαδιαίας διατροφής για το ξεκίνημα του προγράμματος 1







ΓΕΥΜΑΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΪΝΟ





ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
(μετά από 10 λεπτά): ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΥΚΑ ΚΤΛ)
ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
(μετά από 10 λεπτά): ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
(μετά από 10 λεπτά): ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΥΚΑ ΚΤΛ)
ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
(μετά από 10 λεπτά): ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΜΕ
ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
(μετά από 10 λεπτά): ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΥΚΑ ΚΤΛ)
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΥΚΑ ΚΤΛ)

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
ΝΗΣΤΕΙΑ
ΦΡΟΥΤA ΕΠΟΧΗΣ
ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΦΡΟΥΤA ΕΠΟΧΗΣ
ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΦΡΟΥΤA ΕΠΟΧΗΣ
ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ



ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ή βραστά)

Ή ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
(πατάτα στον ατμό με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμύδι)
Ή ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ή βραστά)
Ή ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
(πατάτα στον ατμό με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμύδι)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
ΝΗΣΤΕΙΑ
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ (μετά από την προπόνηση)
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (μετά από την προπόνηση)
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ (μετά από την προπόνηση)
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (μετά από την προπόνηση)
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ (μετά από την προπόνηση)

ΔΕΙΠΝΟ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ + 1 ΦΕΤΑ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ

ΣΑΛΑΤΑ (ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ) ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ Ή ΜΗΛΟΞΥΔΟ)
& ΤΥΡΙ + 1 ΦΕΤΑ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ

ΧΟΡΤΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ Ή ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
& ΨΑΡΙ + 1 ΦΕΤΑ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ

ΣΑΛΑΤΑ (ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ) ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ Ή ΜΗΛΟΞΥΔΟ)
& ΤΥΡΙ + 1 ΦΕΤΑ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
& ΑΥΓΑ + 1 ΦΕΤΑ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ
+ 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ



Το πρόγραμμα αυτό είναι για τις πρώτες 2 εβδομάδες.
Την ημέρα της νηστείας κάνουμε κανονικά όλες μας τις δραστηριότητες. Δεν τρώμε τίποτα, παρά μονάχα πίνουμε νερό. Ο οργανισμός δεν παθαίνει τίποτα απολύτως με μια μέρα απόλυτης νηστείας, ίσα ίσα ξεκουράζονται τα εσωτερικά όργανα και γίνεται και μια μικρή αποτοξίνωση.
Χυμό δεν αγοράζουμε τυποποιημένο καθώς δεν είναι χυμός αυτό το πράγμα και δεν θέλετε να ξέρετε πως φτιάχνεται. Χυμό στύβουμε μόνοι μας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να τα τρώτε τα φρούτα παρά να τα κάνετε χυμό. Μέσα στην εβδομάδα δεν τρώμε και πολύ ζωικές τροφές και τις τρώμε μόνο στο βραδινό γεύμα.
Το γιαούρτι που τρώμε το απόγευμα φροντίζουμε να είναι πραγματικό γιαούρτι σε πήλινο και όχι γιαούρτι σε πλαστικό κεσεδάκι από εταιρίες μαζικής κατανάλωσης (υπάρχουν και σε πλαστικά πραγματικά γιαούρτια. Αλλά όχι οι γνωστές εταιρίες). Μετά το πρωινό μουρουνέλαιο, πίνετε αμέσως 1 -2 ποτήρια νερό.
Γενικά ενδιάμεσα στα γεύματα πίνετε 2 ποτήρια νερό.
Επίσης εάν δεν γίνει για κάποιον λόγω το απογευματινό περπάτημα, τότε δεν τρώμε απογευματινό.
Την Κυριακή ή το Σάββατο (διαλέξτε την μέρα που σας βολεύει), τρώτε γεύματα ελεύθερης επιλογής κρατώντας το πρωινό και το δεκατιανό. Δηλαδή εάν σας έλειψε η μακαρονάδα με τον κιμά θα την φάτε τότε, αλλά με μέτρο. Στις σαλάτες στο βραδινό γεύμα να φροντίζετε να καταναλώνετε πάντα 5-8 μαύρες ελιές καλαμών. Επίσης άσχετα με το τι λέω στο πρόγραμμα, φροντίζετε πάντα να τρώτε φρούτα και λαχανικά εποχής και όσο μπορείτε βιολογικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Όσον αφορά τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει κανείς στο πρόγραμμα 1 και στις πρώτες 2 εβδομάδες είναι τα εξής:

Κάθε απόγευμα (πριν το απογευματινό γεύμα), οπωσδήποτε περπάτημα συνειδητό (όχι βόλτα στα μαγαζιά δηλαδή), σε κάποιο πάρκο, δάσος ή κοντά στην θάλασσα. Η απόσταση η οποία θα πρέπει να διανύετε την πρώτη εβδομάδα καθημερινά θα πρέπει να είναι 3,500 με 4,500 μέτρα. Αυτό λογικά θα σας παίρνει από 20 έως 35 λεπτά ανάλογα με το τέμπο το οποίο διατηρείτε. Ξεκινήστε τις πρώτες ημέρες με ήπιο τέμπο, αλλά όχι και εντελώς ψεύτικο, και κάθε 200 μέτρα περίπου κάνετε 50 μέτρα με πιο έντονο τέμπο, μετά πάλι ήπιο κ.ο.κ. Στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να βγάζετε σχετικά εύκολα τα μέτρα αυτά. Την δεύτερη εβδομάδα προσθέτετε άλλα 500 μέτρα στο περπάτημα και ανεβάζετε λίγο το τέμπο σας.
Μετά το πρωινό ξύπνημα και αφού πιείτε το μουρουνέλαιο, ξεκινήστε μερικές ασκήσεις «λιπάνσεως» όλων των αρθρώσεων ξεκινώντας με την σειρά
Αυχένας – λαιμός (στροφές στο πλάι αργά – κάμψη και έκταση – περιφορές αργά και με ανοικτά μάτια)
Ώμοι (κυκλικές περιφορές με τεντωμένα χέρια προς τα πίσω 10 και άλλες τόσες προς τα εμπρός)
Μέση – λεκάνη (ήπιες στροφές με χαλαρά τα χέρια – κάμψεις στο πλάι 2 μεριές)
Γόνατα (μικρά λυγίσματα και τεντώματα 10-12)
Πέλματα (πατώντας στα δάκτυλα περιφορές του πελματος)
Όλες οι ασκήσεις γίνονται με εισπνοή – εκπνοή με ήπιο και λογικό ρυθμό. Βγείτε στην ταράτσα σας ή έξω στο πάρκο και πάρετε μερικές βαθιές ανάσες από την μύτη αργά, και εκπνέετε από το στόμα με πιο γρήγορο και ηχηρό ρυθμό (σχεδόν σαν να βήχετε). Όχι σε ακινησία οι αναπνοές αλλά ενώ περπατάτε ήπια.
ή ακολουθείστε το πρόγραμμα λιπάνσεως αρρώσεων που δίδετε στο παρακάτω βιντεάκι.



ξεκινήστε να κινήστε περισσότερο στην καθημερινότητα σας όπως μην χρησιμοποιείται τον ανελκυστήρα, αλλά τις σκάλες, μην πάτε στο περίπτερο για εφημερίδα με το αυτοκίνητο αλλά περπατώντας κτλ


Γενικές συμβουλές
Αποφεύγετε τα τηγανιτά φαγητά. Αποφεύγετε να τρώτε έξω. Αποφεύγετε τα αναψυκτικά. Αποφεύγετε τα τυποποιημένα και επεξεργασμένα προϊόντα. Αποφεύγετε τα Κινέζικα και Ασιατικά προϊόντα διότι παρασκευάζονται σε άθλιες συνθήκες υγιεινής. Προτιμάτε τα Ελληνικά Προϊόντα και κυρίως τα πιστοποιημένα βιολογικά. Κόψτε τους καφέδες. Κόψτε το κάπνισμα. Αποφεύγετε τις τηλεοπτικές εκπομπές και δη τις πολιτικές συζητήσεις κάνουν πολύ κακό στις εγκεφαλικές σας λειτουργίες. Αποφεύγετε ασκήσεις τύπου γιόγκα και ασκήσεις διαλογισμού κτλ για όμοιους λόγους.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές πιο ειδικευμένες θα στείλετε e-mail στο trimeris2011@yahoo.gr

για το ασκησιολόγιο των προγραμμάτων θα ανέβουν και βιντεάκια ώστε να γίνονται πιο κατανοητές οι περιγραφές.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1
Τελειώνοντας την πρώτη εβδομάδα έχετε τα εξής συμπτώματα:
κούραση και πόνοι στις κλειδώσεις και στους μύες
πεινάτε σχεδόν μονίμως αλλά προς το τέλος της εβδομάδας το έχετε σχεδόν συνηθίσει και δεν σας ενοχλεί.
Έχετε χάσει μόνο 1 κιλό ή και καθόλου και έχετε πρόβλημα με τα εντερικά σας καθώς δεν ενεργείστε κανονικά
Γενικά αναρωτιέστε, θα καταφέρω κάτι με αυτό το πρόγραμμα; Ή μου λένε @@κίες;;

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας
· δεν υπάρχουν πόνοι
· δεν πεινάτε και νοιώθετε ότι έχετε ικανοποιητική ενέργεια
· νοιώθετε ότι είστε πιο ανάλαφροι και έχετε χάσει 2-6 κιλά
· ενεργείστε κανονικά
· είστε σίγουροι ότι κάνετε το σωστό.

Για τις επόμενες 2 εβδομάδες συνεχίζετε κανονικά το ίδιο πρόγραμμα και φροντίζετε τα εξής:
1. Κάθε βδομάδα αυξάνεται 250 με 400 μέτρα το απογευματινό σας περπάτημα (μην κάνετε υπερβολές στους πρώτους 2-3 μήνες), ούτως ώστε στο τέλος του μήνα τα μέτρα του περπατήματος να έχουν γίνει από 4,500 έως 6,000 σε χρόνο 1 ώρα πάνω κάτω.
2. Γυμναστική ακόμα δεν ξεκινάτε μένετε με τις ασκήσεις λιπάνσεως και το έντονο περπάτημα μέχρι τέλος του μήνα, και έως να χαθούν κάποια κιλά και να ελαφρύνει το σώμα και κυρίως οι αρθρώσεις. Μην κάνετε άλλου είδους γυμναστική και κυρίως όχι βάρη.
3. Στην διατροφή εάν νοιώθετε ότι μπορείτε να το κάνετε αφαιρείτε κάθε βδομάδα και από 1 γεύμα μεσημεριανό φαγητό και αντικαθιστάτε με φρούτα πάλι ή τώρα το καλοκαίρι με αγγουροντομάτα σαλάτα με λίγο λάδι και μηλόξυδο.
4. Ξεκινήστε μετά την 2η βδομάδα μασάζ. Κυρίως στην πλάτη (λύνοντας την σπονδυλική στήλη), μέση και τα πόδια. Εάν μπορείτε 3-4 φορές την εβδομάδα μετά το απογευματινό περπάτημα και πριν το βραδινό γεύμα.

Κλείστε με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο μήνα και πιστεύω πως θα έχετε ευεργετηθεί αρκετά και με ήπιο τρόπο, χωρίς να κάνετε ακραία πράγματα και σε διατροφή και σε άσκηση ώστε να απογοητευτείτε και να τα εγκαταλείψετε.
Μετά τον πρώτο μήνα τα πράγματα αγριεύουν λίγο, όσον αφορά την υγιεινή και την διατροφή και όχι την άσκηση. Αυτά όμως θα τα πούμε άλλη φορά, όταν θα δημοσιεύσω την συνέχεια του προγράμματος 1.

Καλή αρχή και καλή δύναμη.
Ακολουθούν και τα προγράμματα 2 & 3



Αναρτήθηκε από PANKRATION στις 8:28 π.μ. 0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου